Loučení s o. Januszem Romanskim

01.08.2016 23:06

Po třech letech jsme se v neděli 31.7.2016 loučili s o. Januszem Romanskim, který se vrací zpět do plzeňské diecéze. Bylo to pro nás smutné loučení, jelikož jsme si ho velice oblíbili. Ať to byli Velikonoce, Vánoce, pouť sv. Václava nebo jiné svátky, vždy se snažil vymyslet něco nového, abychom byli překvapeni a krásně tyto chvíle prožili. Dělal vše proto, aby naše farnost znovu ožila a sjednocoval nás s farností Domašov, kterou měl také na starost. Za jeho působnosti se opravila místní fara, interiér kostela a byly provedeny další úpravy na prostranství před farou.

Na závěr mše svaté nám za vše poděkoval a my jsme se s ním jednotlivě rozloučili a poděkovali mu za vše co pro nás farníky a naši farnost udělal.

Překvapením pro něj byl malý koncert v podání paní Pavly Mikulášové, která zazpívala pár písniček v českém i cizím jazyce a přitom hrála na harmonium. O. Janusz paní Mikulášové poděkoval za krásný koncert a potom už na nás jen zamával, abychom honem spěchali domů chystat oběd, protože jsme se odpoledne měli znovu sejít.

I když nám odpoledne počasí moc nepřálo, neodradilo nás to a posezení jsme si udělali na farní zahradě v altánu. Radost o. Januszovi udělali i farníci z Domašova a Jeseníku, kteří se s ním přišli také rozloučit. Samozřejmě nechyběl tradiční fazolový guláš, klobásky, jednohubky a různé sladké dobroty.

Naši farnost od 1. 8. 2016 přebírá o. Jiří Filipec, který má farnosti Vápennou a Žulovou. Farnost Horní a Dolní Domašov přebírá o. Kazimír Buba z Jeseníku.

FOTO:farnost-lipova.rajce.idnes.cz/Louceni_s_o._Januszem_Romanskim_v_Lipove/

 

 

Navštivte také stránky:

 

 

Kontakt

Farnost-Lipová-lázně P. Mgr. Waldemar Woźniak

Lipová-lázně 216
Lipová-lázně
79061
776 224 881

(při nedovolání pište SMS)
w.wozniak@seznam.cz