Nový kněz v Lipové

25.08.2015 10:55

V pátek 5. 7. 2013 na slavnost sv. Cyrila a Metoděje sloužil v Lipové v 9,00 hodin mši svatou otec Pavel Schwarz. Na začátku nám představil nového lipovského kněze. Je jím otec Janusz Romanski, kterého jsme přivítali, popřáli mu hodně Božího požehnání, a aby se mu u nás v Lipové líbilo.

Svou přítomností nás potěšil i otec Krzysztof, který se 6. 7. 2013 stěhoval na nové působiště do Hlučína.

V homilii otce Pavla jsme vyslechli příběh Cyrila a Metoděje. Měli jsme si představit, že je nám někde dobře. Máme kolem sebe přátelé a známé. Máme výborné postavení. Podařilo se nám vybudovat kariéru. A do toho si nás šéf jednoho dne zavolá a řekne: „Jsi šikovný, daří se ti tady, ale potřeboval bych tě někde jinde. To co ti nabízím, je poslání na celý život, pravděpodobně se sem do své rodné země, už nikdy nepodíváš. Neslibuji ti žádnou odměnu ani slávu. Ani pohodlí, které máš zde. Posílám tě do jednoho zapadákova, kde to cizinci nemají lehké, kde je těžké se domluvit. Nebude to tam asi moc bezpečné, možná jim tam jako cizinci budete vadit. Ale jejich kníže, jakýsi Rastislav, žádá o někoho schopného, tak vás tam, Konstantine a Metoději posílám.“

Kdyby podobná slova slyšel v dnešní době nějaký úspěšný zaměstnanec firmy, co by na to asi řekl? A co udělali naši světci? Šli!Všechno v jejich životech bylo jinak, než jak by sami chtěli, jenom jedna věc zůstala beze změny: jejich motiv – Všechno k větší slávě Boží a pro spásu duší.

Na závěr mše svaté o. Janusz poděkoval o. Pavlovi a o. Krzysztofovi, jak se o naši farnost a nás farníky starali a pozval nás na sobotní mši svatou a následným posezením na faře.Ještě ten den večer s námi o. Janusz absolvoval tradiční prvopáteční křížovou cestu na Maria Hillf.

Díky otci biskupovi, který vyslyšel naše prosby, nezůstane fara v Lipové prázdná a my farníci máme opět stálého kněze.

FOTO: farnost-lipova.rajce.idnes.cz/Novy_knez_v_Lipove/

Navštivte také stránky:

 

 

Kontakt

Farnost-Lipová-lázně P. Mgr. Waldemar Woźniak

Lipová-lázně 216
Lipová-lázně
79061
776 224 881

(při nedovolání pište SMS)
w.wozniak@seznam.cz