Oprava lipovské fary

25.08.2015 10:56

Fara v Lipové je již delší dobu ve špatném stavu. Poslední větší úpravy byly provedeny v roce 1976. A tak, příchodem o. Janusze započala v srpnu letošního roku její rekonstrukce. Jelikož oprava bude ale velmi nákladná, letos se počítá hlavně s opravou prvního poschodí. Jako první přijeli zdarma pomoci dva mladíci z Polska Kamil a Daniel, kteří jsou známí o. Janusze.


Vybourali komín a zeď z původního WC do vedlejší místnosti, aby tak mohla vzniknout nová koupelna. Ve třech místnostech oškrábali zdi a nově je malují.

Dále se přidal pan Rudolf Zwiener, který ve sklepě demontoval staré vodovodní a kanalizační potrubí a nahradil je novým plastovým, které se natáhlo do kuchyně a koupelny.

 

Stavbyvedoucím, který na vše dohlíží je pan Jaroslav Berger. Jeho zaměstnanci provádí další úpravy, jako např. novou elektroinstalaci a novou koupelnu. 

A než začne zima je potřeba udělat i nové topení - koupit kotel a namontovat radiátory.

Dřevo je již nachystané, to o volném čase nařezali a narovnali do kůlny p. Zwiener s vnoučaty Markem a Andreou.

Nesmím ovšem zapomenout ani na naše farnice, které také pomáhají tím, že uvaří oběd nebo upečou něco dobrého a přinesou na faru.

Podle výše finančních prostředků by pan farář chtěl příští rok pokračovat v opravě přízemí, které bude sloužit ke scházení farníků a k ubytování návštěvníků z jiných farností. Zapotřebí je ale i výměna oken na celé faře a nová fasáda.  

Tak si asi dovedete představit, jak to momentálně na faře vypadá a v jakých podmínkách pan farář bydlí.

Naše farnost má velké plány a doufáme, že s Boží pomocí se nám vše podaří.

FOTO: farnost-lipova.rajce.idnes.cz/Oprava_lipovske_fary/

Navštivte také stránky:

 

 

Kontakt

Farnost-Lipová-lázně P. Mgr. Waldemar Woźniak

Lipová-lázně 216
Lipová-lázně
79061
776 224 881

(při nedovolání pište SMS)
w.wozniak@seznam.cz