Návštěva o. Jindřicha Žagana v Lipové

18.12.2019 19:14

V neděli 15.12.2019 ve 14,00 hodin jsme na faře v Lipové přivítali o. Jindřicha Žagana, který působil v Lipové 37 let. Nyní je již 7 let v Domově pokojného stáří ve Frýdku-Místku. Ale jak vlastně k tomuto setkání došlo?  

Každý rok před Vánocemi spouští Český rozhlas na svých webových stránkách projekt Ježíškova vnoučata, kde si senioři mohou přát materiální věci nebo nějaké zážitky. No a nějaký neznámý člověk napsal na tyto webové stránky o otci Jindřichovi, že by se rád podíval zpět do Lipové. Potom se jen čekalo, zda se přihlásí někdo, kdo mu toto přání splní. A ten dobrý člověk se našel. Byla to slečna Andrea Studená z Prahy, která jak nám řekla, už vše na Vánoce má a chtěla udělat radost někomu jinému. Napsala na stránky Českého rozhlasu, kde dostala kontakt na paní Pavelkovou z Domova pokojného stáří ve Frýdku, se kterou domluvila podrobnosti. V sobotu vyrazila slečna Andrea i s svým přítelem Lukášem  Valachem a pejskem Romeem do Jeseníku, kde přespali a v neděli ráno pokračovali do Frýdku, kde o. Jindřicha vyzvedli a dovezli do Lipové. Předem kontaktovali o. Waldemara, abychom věděli, že přijedou.

O. Jindřich si nejprve prohlédl kostel, který prošel několika změnami a líbil se mu. Potom jsme poseděli na faře, o. Jindřich vzpomínal na začátky svého působení v Lipové a povídal o svém životě ve Frýdku. Jeho přáním je, že jednou bude pohřben na lipovském hřbitově, kam za ním my, jeho farníci budeme chodit. Nakonec jsme se s ním všichni postupně rozloučili, předali dárečky a vyprovodili ho až ven k autu.

Slečně Andrejce ještě jednou moc děkujeme za její dobrý skutek a modleme se, aby takových lidí bylo víc a víc.

Foto:farnost-lipova.rajce.idnes.cz/Navsteva_o._Jindricha_Zagana_v_Lipove/

Navštivte také stránky:

 

 

Kontakt

Farnost-Lipová-lázně P. Mgr. Waldemar Woźniak

Lipová-lázně 216
Lipová-lázně
79061
776 224 881

(při nedovolání pište SMS)
w.wozniak@seznam.cz