Pouť ke sv. Rochu na Ramzové 2014

25.08.2015 11:04
Ramzovské slavnosti začali v sobotu 9.8.2014. Připraveno bylo opět spousta stánků s řemesly a regionálními výrobky. V 11:00 hodin byla v kapli sv. Rocha sloužena P. Liborem Kratochvílou z Horní Lipové pravoslavná bohoslužba. O zábavu se potom postarala skupina Down Beat Dixieland Band a pro děti byla připravena pohádka O statečné princezně Jůlince.


 

V neděli pouť pokračovala. V zaplněné kapli začala v 11:00 hodin římskokatolická mše svatá, kterou sloužili P. Piotr Grzybek ze Starého Města a P. Janusz Romanski z Lipové. Z nedaleké Skelné louky přišla i skupinka jesenických skautů.
 
V kázání nám o. Piotr připomněl sv. Rocha a sv. Vavřince. Oba tyto světce spojovala jedna důležitá věc, a to veliká víra v Boží lásku a víra a důvěra v Boha. Jakou víru máme my? Velkou nebo malou? V evangeliu jsme slyšeli o sv. Petrovi, který věřil, vystoupil z lodi, a kráčel po vodě k Ježíši. Stačilo, ale aby se podíval doleva a doprava na velký vichr kolem sebe a začal se bát, zapomněl, že je s ním Pán Ježíš a začal se topit. Zůstal sám se svým strachem. Naštěstí si v poslední chvíli vzpomněl, kdo vedle něho stojí a zvolal: „Pane, zachraň mě“.  Pán Ježíš natáhl ruku a vytáhl ho ven z vody a zeptal se ho. Proč jsi pochyboval malověrný? V zásadě nám tedy stačí malá víra, ale abychom v tom posledním okamžiku nezapomněli vykřiknout Pane, zachraň mě, potřebujeme velkou víru. A tu si může každý z nás v sobě vypěstovat. Příkladem je nám patron tohoto chrámu.  
 
Poutní mši svatou krásným zpěvem doprovázel sbor ze Šumperku. Přijímání bylo podáváno pod obojí způsobou. A venku před kaplí už na poutníky čekaly čerstvě upečené koláčky, hudba a pro děti dvě divadelní pohádky Červená Karkulka a Perníková chaloupka. A ten kdo se nebál, si mohl pohladit i krajtu královskou.
 
Organizátorům děkujeme za krásně strávený víkend.
 

Navštivte také stránky:

 

 

Kontakt

Farnost-Lipová-lázně P. Mgr. Waldemar Woźniak

Lipová-lázně 216
Lipová-lázně
79061
776 224 881

(při nedovolání pište SMS)
w.wozniak@seznam.cz